Fra flis til træfiber

Den eksisterende skovindustri rundt om vores to fabrikker på Gjøvik og Skjerven leverer tømmer til savværk, som igen leverer flis til os. Vores produkter er dermed lavet af kortrejste og naturlige råmaterialer.

Udgivet: 25. juni 2019    

 

Vores fælles fremtid

Vidste du at Nativo® Træfiberisolering – ligesom vores porøse plader – produceres af flis fra norsk skov? Den lokale skovindustri leverer tømmer til savværkerne, som igen leverer flis til vores fabrikker. Dermed bliver vores produkter lavet af kortrejste og naturlige råmaterialer. Sådan arbejder Hunton og træindustrien hånd i hånd for at bidrage til løse klima-udfordringen.

Træ er naturens egen råvare. Hunton laver træfiber af flis, som kommer fra et miljøcertificeret skovbrug. I Norge drives skoven efter strenge regler. På denne måde videreføres naturens kredsløb.

Den bedste del af træet bliver til byggematerialer. Flis bliver til træfiberisolering. Det er den mindst værdifulde del af tømmerstokken, men ikke for os. Rester fra savværket bliver nemlig til vores ressourcer, hvor vi laver flisen om til produkter. Sådan bidrager vi til at udnytte al tømmeret på en naturlig og bæredygtig måde.

At udnytte råstof fra skoven i Innlandet i vores produktion medfører et lille CO2-fodaftryk. Derudover oplagrer vores produkter betydeligt mere kulstof end mængden af CO2, der udledes under produktionen. Samlet set bliver det derfor oplagring fremfor udslip. Dette giver en positiv CO2-effekt og således bliver aktiv brug af skovens ressourcer en del af løsningen på klima-udfordringen.

 

Fordelene ved Nativo® Træfiberisolering

Træ er lige naturligt inde og ude og skaber et naturligt indeklima. Lige så mange fordele for naturen som for dig. Vær smart, vælg bæredygtigt.

Vil du vide mere om Nativo® Træfiberisolering? Læs mere her.