Vi er Hunton

Troværdig og fremtidsrettet. Hunton vil skabe verdi ved at producere træfiberbaserede produkter og løsninger med et minimalt klimaaftryk. Vi er en af Nordens førende producenter af byggematerialer og vores produkter kan nemt samles til vægge, gulve og lofter, der gør det nemt at bygge fremtidsorienteret og solidt.

Træflis er Huntons vigtigste råmateriale. Den flis, vi bruger, kommer fra grantræer, der gennem mange år er vokset store og kraftige i skovene i Indlandet. Træstammerne bearbejdes af savværker, der udnytter dem maksimalt. Den største del af stammen bliver til tømmer, og resten bliver til flis, savsmuld og høvelflis. På vores fabrik i Gjøvik bliver flisen defibreret til træfiber. Af træfiber laver vi byggematerialer som dampspærre, undertag og træfiberisolering. Således bliver vores produkter fremstillet af en lokal og fornybar råvare.

Alt flis, vi bruger, er 100% PEFC™-certificeret, hvilket betyder, at skoven bliver bæredygtigt forvaltet, drives efter strenge regler og har genplantningsprogrammer. På denne måde fortsættes naturens kredsløb.

Vores historie begynder med produktionen af træpapir baseret på egenproduceret træmasse i 1889. Lige siden da har vi udviklet og produceret porøse træfiberplader på vores fabrik i Gjøvik – som vindtætning, undertag og stublofter. Med ønsket om at tilbyde lokal træfiberisolering til det nordiske marked åbnede vi en ny fabrik på Skjerven i 2019, hvilket på sigt vil skabe 40-60 nye lokale arbejdspladser.

At bygge i træ er at forene stolte traditioner med fremtidsorienterede bygninger. Derfor mener vi, at alle gode ting kommer i træ.

 

Vores værdier

Troværdig, fremtidsorienteret, holdsamspiller.

I Norge har vi brugt træ som byggemateriale i århundreder. Denne erfaring har givet Hunton et solidt fundament, og allerede da Hunton blev grundlagt i 1889, var målet klart: Vi skulle producere markedets bedste bygningsløsninger. Siden da har vi haft en fantastisk udvikling, både i Norge, i Norden og gennem eksport til en række andre lande.

Vi er stolte af vores historie, men vi ser os ikke mere tilbage end, at vi kan fokusere på fremtiden. For at kunne udvikle solide og fremtidsorienterede bygningsløsninger rekrutterer vi eksperter fra hele verden. For vi tror på, at viden – og skov – er den nye olie. Vores viden deler vi med myndigheder og andre forskningsmiljøer i fora, hvor fremtidens byggematerialeindustri formes, med bygmestre og arkitekter til at lære mere om vores produkter og løsninger.

Hvordan fremtiden vil blive, ved ingen. Men det, vi er helt sikre på, er, at kvaliteten af vores unikke løsninger vil blive endnu mere efterspurgt og værdsat – blandt andet fordi træ som naturligt råmateriale giver et lavt klimaaftryk.