Hunton Konstruktion – Professionel og nøjagtig projektering

«I-bjælkerne er så lette og enkle at håndtere og definitivt tidsbesparende», mener tømrer Simen-André Andersen

Udgivet: 15. januar 2016    

Da tømrer Simen-André Andersen skulle bygge sig et hus, valgte han I-bjelken fra Hunton. Det mener han gjorde byggeprocessen enklere og hurtigere.

Simen-André Andersen (23) fra Stavern (Norge) arbejder til dagligt som tømrer og er dermed ingen hobbytømrer. Til gengæld har han bred erfaring. – Via arbejdet er jeg forholdsvis godt bekendt med Hunton-produkterne. Vi bruger blandt andet I-bjelker for at få isolering ind på en enkelt måde, og så er det blandt andre I-bjelkerne fra Hunton, som er aktuelle, fortæller han.

Simen Andre monterer bjelkelag

Men da Simen-André skulle bygge hus og selv kunne træffe afgørelserne, så faldt valget på I-bjelkerne fra Hunton. – Det var der flere årsager til, forklarer han: – I udgangspunktet har jeg et meget godt forhold til deres øvrige produkter, og desuden er jeg krydsfinerfan, smiler han. – Ikke så sjældent oplever jeg nemlig, at produkter af krydsfiner stemmer bedre på målene. Og når Hunton-produkterne er både konkurrencedygtige på pris og pænere end konkurrentens, så var der ingen tvivl. Det bliver både finere og enklere, når jeg kan bore frit og lægger kasser rundt om ventilationen.

Tilfreds tømrer og tømrerfar

Da Simen-André havde besluttet sig for at bygge sin eget enfamiliehus på egen hånd og uden elementer, kontaktede han byggemarkedet Carlsen Fritzøe i Larvik. De sendte Simen-Andrés hustegninger til Hunton via prisforespørgslen for I-bjelken på Huntons websider.

– Ingeniør Ken Stuen i Huntons tekniske afdeling fulgte hurtigt op på forespørgslen, fortæller Simen-André, – og så kunne jeg snakke direkte med ham, hver gang jeg spekulerede over noget. Det var utrolig godt, at jeg kunne ringe til Ken. Jeg snakkede med ham «hele tiden», og sammen fandt vi frem til de bedste løsninger, så Hunton er til uvurderlig hjælp. konstaterer tømreren.

Da projekteringen var afsluttet, leverede Hunton færdigopmålte, færdigafskårne og nummererede I-bjelker til Simen-Andrés gulv. – Alt kom til aftalt tid, og det var bare at følge plantegningerne, jeg fik – alt passede på millimeteren! siger han tilfreds.

Også Simen-Andrés far blev yderst begejstret for disse I-bjelker. – Min far har renoveret meget på hobbybasis, men han har aldrig før været med til nybyggeri, så det syntes han var vældig sjovt.

– Det tog bare to aftener

Monteringen av I-bjælkerne brugte Simen-André ikke mere end to aftener på. – De er definitivt tidsbesparende, fastslår han.

Desuden synes han, det er vældig behageligt, at I-bjelkerne er så lette og enkle at håndtere. – Når alt bliver hejst op, så spiller det jo ikke så stor en rolle, men det er ligesom bare at tage dem under armen og gå.

Hoppende glad

Byggeriet af enfamiliehuset blev påbegyndt i november 2015, så Simen-André regner med, at færdigattesten foreligger sommeren 2016, og at han så kan flytte ind. – Jeg har mærket, at I-bjælkerne også er særdeles stive og formstabile, så selv med det største spænd på 4,5 meter kan jeg hoppe af glæde, så meget jeg vil på det gulv, afslutter tømreren, før han præciserer: – Det er altså ikke sådan, at jeg plejer at hoppe rundt på gulvet, selv om jeg er glad, altså.

Du kan læse mere om Huntons I-Bjelke her.