Træfiber

Anvendt i byggeløsninger har træfiber – som organisk materiale – mange fortrin.

Miljøvenligt

Hunton Nativo Træfiberisolering er en fornybar naturressource og et bæredygtigt produkt både på kort og langt sigt.

Nativo Træfiberisolering bidrager desuden til et sundt indeklima med behagelige og jævne temperaturer i boligen grundet den høje varmelagringskapacitet og evnen til at optage og afgive fugtighed.

I et CO2- og klimaregnskab vil Nativo Træfiberisolering bidrage til at binde CO2. Til sammenligning vil mineraluld af glas eller sten afgive CO2, blandt andet på grund af en energikrævende produktion.

Nativo Træfiberisolering giver heller ikke ubehag på huden og i luftvejene, da materialet ikke klør, men føles som bomuld mod huden. Et organisk materiale såsom Nativo Træfiberisolering genererer heller ikke skadeligt svævestøv sådan som andre isoleringstyper.

Vælger du at bruge indblæst Nativo Træfiberisolering kan du føle dig sikker på, at du benytter en fornybar naturressource, samt at du bidrager til at modvirke drivhuseffekten.

Ved at vælge Nativo Træfiberisolering er du med til at tage miljøansvar. Læs mere om, hvad vi mener med dette.

Økologisk isolering til byggeri

Ved at benytte Nativo Træfiberisolering bidrager du til at reducere udslippene af CO2 og andre drivhusgasser. Isoleringsproduktet bliver produceret af bæredygtigt skovbrug og er 100% genvindingsbart. Alle boliger skal før eller senere renoveres, og så er dette et vigtigt element. Det naturlige materiale bidrager desuden til et sundt indeklima og kan håndteres, uden at man påføres udslæt. Nativo Træfiberisolering er valget for et økovenligt byggeri!

Dobbelt varmelagringskapacitet

Nativo Træfiberisolering har en varmelagringskapacitet, som er det dobbelte af almindeligt mineraluld. Dette gør, at vi får en mere stabil indetemperatur, når vi har temperatursvingninger ude (nat/dag).

Høj varmelagringskapacitet giver jævnere og varmere temperaturer indendørs om vinteren og jævnere og køligere temperaturer indendørs om sommeren.

Sammenlignet med isolering af mineraluld (glasuld og stenuld) har Nativo Træfiberisolering mere end dobbelt så høj varmelagringskapacitet pr. kg masse. Nativo Træfiberisolering installeres med op til 3 gange så mange kg som mineraluld pr. m2 og kræver således en minimal tilført energimængde for at opretholde og udjævne en behagelig temperatur indendørs gennem hele året.

I praksis kan denne varmelagringskapacitet sammenlignes med effekten af en fedtstensovn, hvor varmen opbevares i stenen i timevis, efter at ilden er slukket.

Transporterer fugt

Nativo Træfiberisolering har også en unik evne til at holde på og transportere fugtighed. Hvor mineraluldsisolering kan lagre ca. 2% fugtighed, lagrer Nativo Træfiberisolering hele 20%. Dette er specielt fordelagtigt, når vi bygger tykkere vægge, hvor risikoen for kondens er større. Et godt fugtoptag er vigtigt, hvis der skulle forekomme kondens eller fugtighed i byggeriet.

”Åndende vægge” uden tæt dampspærre har vist sig at have en positiv indvirkning på indeklimaet. I sådanne konstruktioner er det en stor fordel at bruge Nativo Træfiberisolering på grund af dens evne til at lagre og transportere fugtighed gennem væggen.

Multifunktionel

Nativo Træfiberisolering er multifunktionel og kan bruges både til gulv, tag og væg, både på nybyggeri og til renovering.

Brandsikker

Nativo Træfiberisolering hverken smelter eller brænder, da træets naturlige egenskaber gør, at træfiberisolering forkuller ved brand og dermed beskytter både sig selv og konstruktionen mod flammerne.

Desuden er isoleringen tilsat en naturlig brandhæmmer bestående af nitrogen og fosfor (ammoniumfosfat), som yderligere forstærker forkulningsprocessen ved at optage ilten rundt om isoleringen, når en eventuel flamme rammer.

Ingen af nutidens isoleringsprodukter brænder, og forskellen er derfor, om de smelter eller forkuller ved brand.  F.eks. er mineraluld fremstillet gennem en smelteproces og vil derfor smelte igen, når det udsættes for høje temperaturer. I modsætning hertil vil Nativo Træfiberisolering forkulle og modstå flammerne betydeligt meget længere end ved en smelteproces.

Udover energi- og miljøhensyn bør brandmodstand være en væsentlig faktor, når isoleringen til bygninger vælges.

 Lyddæmpende

Nativo Træfiberisolering har udmærkede egenskaber som lyddæmpende materiale.

Træfiberens høje andel kilo pr. m3, kombineret med mange fibre, gør, at træfiberisolering er velegnet til at absorbere og dæmpe lyd. Da isoleringen desuden kan blæses ind i konstruktionerne, opstår der ikke uønskede luftlommer og sprækker. Derfor bliver lyddæmpningen yderligere forbedret.