Nyt massivt selskab

Udgivet: 8. februar 2017    

Nordisk Massivtre AS skal sikre, at flere byggerier og hjem baseres på kortrejst råstof. Målet er at ændre holdninger på tværs af den nordiske byggebranche.

Træ har altid udgjort grundstammen i nordisk byggeskik, og det er også udgangspunktet for det nye selskab Nordisk Massivtre AS. Målet er, at holdninger ændres i hele byggebranchen ved, at kortrejste og solide elementer i massivtræ er blandt de foretrukne til gulv, vægge og tag.

DSC_5813– Trenden er, at vi ønsker grønnere og mere samfundsrigtige alternativer. Der er kun lidt, der er bedre egnet til at give et godt indeklima end råvarer fra naturen. Vores løsninger er mere omkostningseffektive, det er samfundsnyttige valg, de er miljørigtige og smarte for dem, som skal bygge og bruge byggerierne, siger bestyrelsesformand i det nye selskab, Lars Atterfors.

Det nye selskab ønsker at være spydspidsen, som sikrer, at massivtræ bliver standard i byggebranchen. Massivtræ er i fremvækst i hele Norden, og det er spået, at markedet vil overstige 500 millioner kroner i Norge inden 2020. Materialerne, som bruges i dag, er gerne importeret, mens Nordisk Massivtre skal producere sine løsninger med råvarer fra eget nærområde.

– Vi skal forstærke træsatsningen i regionen. Brug af massivtræ er smartere, giver bedre indeklima, kunstigere totaløkonomi og er bedst for miljøet, siger Atterfors og peger på det faktum, at hans råvarer er fornybare og nemt kan recirkuleres.

28Selskabet er stiftet af flere aktører med lang erfaring med forretningsdrift på naturens præmisser. Den største ejer er Hunton, som i 130 år har leveret byggematerialer baseret på træ. Med sig på holdet har de skov- og trælastkoncernen Stangeskovene og Massiv Holding AS.

Centrale personer, som tidligere arbejdede i Massiv Lust AS i Luster er en vigtig del af satsningen. Nordisk Massivtre starter med 10 ansatte og hjemmebane i Kongsvinger, som byder på traditionsrige og logistisk smarte omgivelser for skovbrugsindustrien. Det er ventet, at produktionen vil starte til foråret.

– Væksten skal i første omgang komme i Norge og Sverige. Vi vil hurtigt komme op med en effektiv produktion af højkvalitetsløsninger, som giver markedet bedre og smartere valg, siger Atterfors. Han opfordrer myndigheder, beslutningstagere, ejendomsudviklere og andre vigtige interessenter til at sikre, at norsk træ i større grad foretrækkes.

– Vores drift har positive følgevirkninger for vældig mange: For samfundet og miljøet, for byggebranchen, for skovindustrien, for vores lokalsamfund og for alle dem, som ønsker sig sundere hjem og arbejdspladser. Vi har behov for al den trækhjælp, vi kan få, og håber på god opbakning fra dem, som tror på træets centrale rolle i samfundet, siger Atterfors.

Massivtræ er en modernisering af stav- og lafteteknikken med træ, som sættes sammen til solide byggelementer til brug i bærende konstruktioner. Massivtræ-elementer er særlig godt egnede til sommerhuse og huse, erhvervsejendomme, børnehaver, skoler, og når der skal bygges svalegange og balkoner.

Produktionen foregår indendørs og leveres til byggepladsen som færdige elementer. Det giver hurtigere byggetid og større tryghed i forhold til, at byggerierne er fugtfrie, samt et bedre arbejdsmiljø på byggepladsen.

Ifølge Treteknisk Institutt er der vældig mange fordele ved at bruge massivtræ i byggeprojekter:

  • Stor fleksibilitet ved formgivning, planløsning og konstruktion
  • Kort byggetid og omkostningsfordele
  • Det er enkelt at kombinere med andre materialer
  • Lav vægt og enkel montering
  • Bedre arbejdsmiljø
  • Gode miljøegenskaber
  • God råstofudnyttelse

 

For yderligere information kontakt venligst:

Bestyrelsesformand Lars Atterfors + 46 72 718 7740 eller markedschef Carsten Hovind på 99699196

Hunton Fiber AS
Hunton Fiber AS er en af Nordens førende producenter af træfiberbaserede produkter til bygge- og anlægsbranchen. Selskabets miljøvenlige løsninger gør det enkelt for kunderne at indfri byggetekniske krav og er godt for klimaet. Hunton blev stiftet i 1889. Det primære marked er Norden. Hunton har i dag 140 ansatte i 4 lande med produktion i Gjøvik og i Olsfors i Sverige samt salgsafdelinger i Asker, Malmø og Turku. Se også www.hunton.no.

Stangeskovene
Stangeskovene er en regional aktør i hele værdikæden for træ gennem forvaltning og drift af egne skovejendomme, salg af tømmer, savværks- / høvlerivirksomhed og byggevarehandel. Stangeskovene AS blev stiftet i 1899 og er i dag en koncern med 200 ansatte og 850 mio. kr. i omsætning. Ejendommene og anlæggene er centralt beliggende i Østlandet og omfatter 226.000 hektar skov, 2 savværker og 3 høvlerier samt 8 byggevarehus i Akershus, Østfold og den sydlige del af Hedmark.  Kunderne indenfor trælast og byggevarer er engros- og industrikunder, bygmestre og private kunder. Gennem videreforædling af lokalt højkvalitetstræ med korte transportafstande drives der en miljø- og klimavenlig værdiskabelse baseret på fornybare ressourcer. Se også www.stangeskovene.no

Massiv Holding
Massiv Holding er nøglepersoner bag Massiv Lust as, som siden 2013 har drevet projektering, produktion og montering at massivtræ-projekter. I porteføljen er der sommerhuse, huse, landbrugsbyggeri, erhvervsbyggeri, kontorer, undervisning og sundhedsbyggeri. Erfaringen er unik i Norge og vil give nyetableringen en fod i markedet. Massiv Lust as går mod en styret afvikling.