Træ er et vedvarende råmateriale

Hunton producerer grantræfiber, der stammer fra et PEFC ™ -certificeret skovbrug. I Norge forvaltes skoven efter strenge regler. Alt det tømmer, vi køber, kommer fra skove, der har genplantningsprogrammer. På denne måde videreføres naturens egen cyklus.

Den største del af træet bliver bygningsmateriale. Træflis, som er et restprodukt fra savværket, vil være vores ressource. Vi fremstiller træfiber af træflis, som er den største og vigtigste råvare i vores træfiberbaserede byggematerialer.

Træ er et organisk materiale med mange fordele:

Træ binder kulstof

Træer og træprodukter binder kulstof. Træ er det eneste byggemateriale, som binder kulstof, og når træet bruges i produktion og så eventuelt recirkuleres, forlænges bindingstiden yderligere, hvilket i betragtelig grad bidrager til at reducere kulstof-fodaftrykket.

Lang holdbarhed

Træets levetid afhænger af dets naturlige holdbarhed samt behandlingen af træet. Træproduktet vil kunne fungere i århundreder!

Stærkt

Træmaterialer er stærke og stive, men alligevel formbare, hvilket giver store arkitektoniske muligheder. Desuden er træet let i forhold til mange andre byggematerialer. Dette gør håndtering enklere og transporten økonomisk.

Alsidigt

Træ er et organisk og levende materiale, som finnes i mange arter, og hvert enkelt træ har forskelligt udseende samt forskellige egenskaber og kvaliteter.

Æstetisk

Som et klassisk materiale med store variationer appellerer træ til de fleste.

Træ er en termisk masse

Træ er en termisk masse, der opvarmes og derefter afgiver varme i lang tid. Dette skaber en stabil temperatur indendørs. Om sommeren bliver huset ikke så opvarmet og om vinteren bliver det ikke så koldt så hurtigt. Derudover absorberer og dæmper træet meget godt.

Hygroskopiske egenskaber

Træfiber har hygroskopiske egenskaber, hvilket betyder at den optager og afgiver fugt afhængig af luftens relative fugtighed. Hunton Vindtett har imprægnerede fibre, der gør at pladen håndterer fugtigheden særlig godt.

Traditionelt og trendy

De nordiske lande har en lang tradition for at bruge træ som byggemateriale. Samtidig har træ aldrig været mere trendy.

.